När du flyttar ut

Uppsägningen ska göras skriftligt och lämnas eller skickas in till kundtjänst. Nu kan du även säga upp ditt hyresavtal via Mina Sidor när du loggat in. Tänk på att fylla i din nya adress. Du har 3 månaders uppsägningstid räknat från närmaste månadsskifte efter uppsägningen. Exempel: lägenheten sägs upp under januarimånad, ditt avtal upphör 30 april Har du en bilplats eller extra förråd blir de med automatik uppsagd samtidigt som lägenheten.

   

När du har sagt upp ditt hyresavtal kommer vi att boka tid för besiktning av din lägenhet. Det bästa är om du kan vara med vid besiktningstillfället. Eventuella skador som inte bedöms acceptabla vid avflyttning debiteras dig.

   

När du har sagt upp ditt hyresavtal börjar vi leta efter en ny hyresgäst till lägenheten. För att ge den nya hyresgästen möjlighet att komma och titta på sin nya bostad behöver vi din hjälp med visning. Du är enligt hyreslagen skyldig att visa din lägenhet för de sökande som vi erbjudit lägenheten.

   

Var noga med flyttstädningen. Lägenheten ska vara i gott skick när du flyttar ut. Du får betala städningen i efterhand om det är slarvigt städat. När du flyttar måste du ta med dig alla dina tillhörigheter som finns i lägenheten, förrådet, garaget och på balkongen/uteplatsen. Boka tid med din husvärd för en slut- och städbesiktning när du städat klart. Du får då ett städkvitto som ska visas upp när du lämnar in dina nycklar.

   

Vid in- och utflyttning delar vi ut tillfälliga parkeringstillstånd. Tillstånden låter er parkera inne på våra områden endast för i och urlastning.

   

Samtliga nycklar och taggar ska lämnas tillbaks senast kl 12.00 första vardagen efter att hyresavtalet gått ut.

Vart du ska lämna nycklarna styrs av vilken adress du har bott på.

  • Hudiksvall (södravästra) och delar av centrala stan i Hudiksvall lämnas på Vänortsvägen 2
  • Hudiksvall (norraöstra och delar av centrala stan i Hudiksvall, lämnas på Björkbergsvägen 8 
  • Delsbo / Norrbo / Friggesund / Näsviken lämnas i Delsbo, på Torggatan 1
  • Iggesund / Enånger / Njutånger / Forsa lämnas i Iggesund, på Smedvägen 4

Våra lokalkontor hittar du här. Har du tappat bort dina nycklar får du betala kostnaden för låsbyte. 

   

När du ska flytta behöver du alltid säga upp elnätsavtalet för din gamla bostad och teckna ett nytt elnätsavtal för din nya bostad. Det gäller även om du gjort en flyttanmälan hos adressändring eller ändrat din folkbokföringsadress hos Skatteverket. Du kan enkelt registrera Din flytt här Välkommen till Flytthjälpen

   

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Adressändring. Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

   

Flytta ut

Relaterade sidor

Kontakta oss