Söka bostad

Alla våra bostäder, lokaler, bilplatser och förråd som är lediga för uthyrning presenteras på vår webbplats. För att kunna söka en lägenhet måste du registrera dig som sökande i vår bostadskö. 

Alla lediga lägenheter presenteras på ”Ledigt just nu” i upp till 7 dagar. När anmälningstiden har gått ut görs kreditupplysning på sökande. De 4-7 sökande som har flest köpoäng och uppfyller Glada Hudikhems grundkrav erbjuds visning av lägenheten.

Inom utsatt tid, oftast 7 dagar, lämnar de som erbjudits visning besked om de vill ha lägenheten eller inte. Uteblivit svar räknas som ett nej. Den som står på hyresavtalet måste också vara den som bor i lägenheten.

För att söka lokal, förråd eller bilplats måste du ställa dig i separat kö för respektive objekttyp. (Bilplatskö kan du endast anmäla intresse på som boende i Glada Hudikhem).

 

Alla privatpersoner över 18 år kan registrera sig som sökande i bostadskön och samla poäng. Det är viktigt att du fyller i din intresseanmälan korrekt. När du står i bostadskön kan du söka alla lägenheter som publiceras, oavsett område.

Företag och organisationer kan inte stå i bostadskön.

Du behöver själv logga in på "Mina sidor" och aktivt göra en intresseanmälan på en publicerad lägenhet som du är intresserad av för att kunna få ett erbjudande. Du kan ha max ha 5 aktiva intresseanmälningar samtidigt.

Har du problem att logga in på "Mina sidor" kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

De 4-7 personer med högst poäng som har sökt en lägenhet blir erbjuden visning. Tackar du ja till visningen kan du sedan tacka ja till lägenheten. Lägenheten tillfaller den person med högst poäng som tackat ja.

Vi kontrollerar att du uppfyller våra grundkrav. Du behöver inom avtalad tid kunna styrka att du har en inkomst som motsvarar våra inkomstkrav. Kan du inte det eller om vi inte fått kontakt med dig inom 2 arbetsdagar från sista svarsdag har vi rätt att tilldela lägenheten till nästa person i kön.

Du måste själv komma ihåg att uppdatera din intresseanmälan minst var 12:e månad från senaste uppdateringen för att behålla din plats i bostadskön. Efter att du skrivit kontrakt på en lägenhet försvinner dina köpoäng och du måste registrera dig som sökande på nytt. Det gör du på "Mina sidor" → intresseanmälan lägenhet.

Om du tackar nej till 3 lägenheter inom en 6 månaders period så går systemet med automatik in och spärrar dig i 6 månader.

De lediga lägenheterna som presenteras på vår hemsida är av två olika typer. De som står tomma och de där tidigare hy­resgäst bor under sin uppsägningstid. De lägenheter som står tomma är märkta med en svart/vit hussymbol som betyder bo direkt.

Utöver lägenheter sökbara för alla finns det också lägenheter märkta med S, lämpligt seniorboende. Det finns olika grader av seniorboende, vissa kan alla söka medan andra endast är tillgänlig för en viss målgrupp. Läs mer om det här.